Rehunäytteen ottaminen analyysiä varten

Mikäli heinäntuottaja ei ole ottanut heinäerästä rehuanalyysiä, voi sen tehdä myös itse. Oheisella videolla opastetaan rehunäytteen otto ja kerrotaan lähetteen täyttämisestä. Rehuanalyysejä tekevät useat laboratoriot mm. Seilab ja Eurofins.

Hevosten rehuanalyysejä teetettäessä on muistettava valita eläinlajiksi hevonen ja täytettävä myös muut kysytyt tiedot tarkasti. Perusnäytteen lisäksi suosittelen, että heinästä otettaisiin laaja kivennäisanalyysi, jolloin koko ruokinta kivennäisruokinta mukaanlukien, perustuu tietoon päivän suurimman rehuannoksen, eli heinän sisällöstä!

Kun heinästä on otettu rehuanalyysi, voidaan hevosen ruokinta suunnitella luotettavammin optimaaliseksi, niin, että energian, valkuaisen ja kivennäisaineiden saantisuositukset täyttyvät, oli hevonen sitten vieroitettu varsa, siitostamma, kilpahevonen tai veteraani. Heinän ruokinnallista laatua ei voi arvioida varmasti pelkästään aistinvaraisesti, vaikka se onkin hygieenisen laadun arvioinnissa oiva keino.

Ruokinta on hevosen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta tärkeimpiä, ellei tärkein asia, johon voimme vaikuttaa – siksi siihen kannattaa panostaa!

Tutustu Hevosten ruokintasuunnitelma-palveluuni tästä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s