Verano Lee v.d. Zandkamp 150 SH

Chestnut dun flaxen stallion born 2004 in the Netherlands
Sire Pybe v.St de Toekomst S. 8174440 (fokindex 2011, 14,52)
Dam Nora Lee v.d. Zandkamp S. 128439 KROON PREFERENT
Sire of dam Itt v.d. Zandkamp S. 806665

Verano tuli meille jalostusoriiksi Tanskasta, jossa sillä oli jo pari ikäluokkaa varsoja. Ori on osoittautunut juuri sellaiseksi mitä toivottiinkin, se on jättänyt hyvää tyyppiä, yhteistyökykyistä, uteliasta ja iloista luonnetta sekä sitä mitä kaivattiinkin, loistavaa raviansa!

Jalostusorin mittari on jälkeläiset. Veranon poika Aarupgaards Alano Lee jalostusarvosteltiin Ruotsissa I palkinnolla saaden erittäin harvinaiset täydet 10 pistettä ravista, lautakunnan mukaan kympin ravia tuli esittää joka kerta pyydettäessä ja näin Alano Lee myös arvostelun aikana teki – kuusi kertaa! 2017 Alano Lee hyväksyttiin jälleen Ruotsissa pistein 43 p!

Aarupgaards Galina Lee ylsi Ruotsissa rotunäyttelyssä puolestaan Best In Showksi 42 pisteellä syksyllä 2016 ja Aarupgaards Galliana on myös ollut Tanskassa rotunäyttelyssä BIS.

Suomessa Veranosta on kolme varsaa, jotka ovat saavuttaneet Best In Show sijoituksen, Thorin Ax BIS2 ja Eowyn Ax BIS2x2 ja Millcreeks Euphoria Bis3.  Hippokselta ykkösen ovat saaneet Thorin Ax, Eowyn Ax, Nenya Ax, Arwen Ax ja Tanskassa jo jalostukseen hyväksytty Gwaihir Ax, loput varsat ovat saaneet II palkinnon ja niistäkin ainakin kolme vain 0,5 pistettä I palkinnosta.

Verano oli Vuoden Isäori 2013 ja palkitti heti ensimmäisen ikäluokan jälkeen B jalostusarvokirjaimella, vuoden 2015 tulosten jälkeen Veranosta tuli AB jälkeläispalkittu. Jälkeläisryhmiä on myös näytetty rotunäyttelyissä eri kokoonpanolla ja aina saaden Kultaa. Ensimmäiset varsat ovat myös näyttäneet vauhtejaan poniraveissa. Veranolla on myös Ranskassa jalostukseen huippupistein hyväksytty täysiveli A Lee v.d. Zandkamp.

Verano on energinen, herkkä, miellyttämisenhaluinen tallin kunkku. Kesäisin olemme keskittyneet äijän leipätyöhön eli tammoihin, mutta sen verran on näyttelyissä käyty että ori on palkittu useita kertoja I palkinnolla ja Champion ori tittelillä sekä osallistunut käyttöluokkien ohjasajoon ollen myös sijalla 1.

Verano was bought as a breeding stallion from Denmark where he had some foals already. One of them Aarupgaards Alano Lee was shown on the Swedish stallion assessment and got Gold with the amazing full 10 points of trot! It was said he has to show the trot every time perfectly to get 10 and he did – six times!  In 2017 he was accepted again with 43 p. Aarupgaards Galina Lee became Best In Show with 42 p in Sweden in 2016. and Aarupgaards Galliana has been BIS in Denmark. To our great joy Verano has given his foals this good trot of his, as well as good true type and a temperament willing to serve. He has got gold several times at breed shows as well as Championship. He has also participated successfully in long rein performance classes. He got B nomination for offspring immediately after his first offsprings in Finland and was Stallion of the Year in 2013. Now he is officially nominated with AB award for offspring results. Three youngsters has reach Best In Show placements in Finland at Breed Shows. Offspring groups has been shown three times with different mix of offsprings participating and they have reach Gold every time. Verano also have a full borther licenced with top points in France, A Lee v.d. Zandkamp.

Sukutaulu, näyttelytulokset ja kuvia Sukupostissa pedigree, show results and photos

VERANO ASTUU KAUDELLA 2018 RAJOITETUSTI! Otamme orille tänä vuonna vain muutaman vieraan tamman ja astutus aloitetaan touko-kesäkuussa, heinäkuussa enää vain jo aloitettujen uusinnat. Syynä yksinkertaisesti se että perhe ei halua tänä kesänä olla kiinni siittolatoiminnassa koko kesää 🙂 Varausmaksun maksamalla varmistat paikan. Varausmaksu 200 e, varsamaksu 200 e, 7 vrk ikäisestä varsasta ja tamman hoito siittolassa 6 e/vrk, hinnat sis. alv. Veranolla on erinomainen tiineyttämis%!

 

Advertisement