Ruokintasuunnitelmat – mitä asiakkaat sanoivat?

Olen pari kertaa vuodessa kerännyt asiakaspalautteita ruokintasuunnitelmista, että tiedän missä mennään, miten homma toimii ja mitä pitää parantaa. Viimeisin palaute on kerätty nyt alkuvuodesta (vielä voi vastata jos olet linkin saanut sillä jokainen palaute on arvokas!) ja tässä koostetta vastauksista:

Kaikkien vastanneiden mielestä palvelun sisältö on riittävän kattava asiakkaan odotuksiin ja hintaan nähden. Tätä oli lisäksi perusteltu mm. näin:
On selvästi opastettu ja vastattu kysymyksiin
– Sain tarvittavan tiedon
– Sain haluamani kotimaiset rehut, jotka sopivat meidän heinäämme
– Suunnitelman sai parilla eri kivennäisvaihtoehdolla ja huomioitiin kaikki eläimen käyttävä karkearehu
– On jo nyt ns. hintansa haukkunut, kun katsoo esim. hevosten lihavuuskunnon kehittymistä positiivisempaan (hoikempaan) suuntaan, ja sitä miten paljon mielenrauhaa olen saanut asiantuntijaneuvoihin tukeutumisesta.

Kaikki olivat sitä mieltä, että he myös saivat perustelut ruokintasuunnitelman valinnoille. Yhdelle asiakkaalle oli jäänyt johonkin kysymykseen vastaamatta ☹ (kysymyksen voi toistaa ja patistaa jos jää vastaamatta!) Lisäkommentteina siitä miten olin onnistunut perusteluissa ja ruokintasuunnitelmaan liittyviin kysymyksiin vastaamisessa oli mm.

– Kyselin vaihtoehtoja vitamiinilisälle, sain hyvät perustelut miksi laskelmassa käytetty on juuri sopiva
– Kivennäisen valinta oli haastavaa nirsoilijan vuoksi ja siihen sai apuja tarvittaessa

Käytännössä lähes kaikki vastaajat olivat muuttaneet ruokinnan täysin laskelman mukaiseksi, poikkeuksissa oli mainittu lähinnä asioita kuten että asiakas on syöttönyt vanhat rehut ensin pois tai on vaihtanut kivennäisen kyytipojaksi viherpelletin sijaan pellavaisen – eli poikkeamat olivat hetkellisiä tai muuten pieniä. Kysymykseen ” Jos muutit ruokintaa lähes kokonaan tai kokonaan ruokintasuunnitelman mukaiseksi, olitko tyytyväinen lopputulokseen?” saatiin vastausten keskiarvoksi 4,5, kaikkien arvosanojen ollessa 4 tai 5.

Positiivisina havaintoina ruokinnanmuutoksesta kerrottiin mm. seuraavasti:

Laihtuu, ja ruokinta helpompaa
– Hevonen voi paremmin
– Kasvaa tasaisesti
– Ehkä hitusen hoikkeni mahasta.
– Laihtui niin kuin pitikin.
– Hevosen laihtuminen alkoi
– Hevonen pysynyt hyvässä kunnossa, meillä ei entuudestaan ollut isompia ongelmia ruokinnan kanssa joten ei näkyvää muutosta
– Saanut hieman laihdutettua. Apuna tosin vielä kuonokoppa.
– Helppo ja yksinkertainen. Selvää säästöä kuluissa.
– Hevosen ulkonäkö ja suoliston hyvinvointi
– Tavoite saavutettiin.
– Auttoi!
– Kyllä auttoi, laihtuminen päässyt hyvään vauhtiin
– Kurarupi tuntui olevan paremmin hallinnassa tänä syksynä osalla yksilöistä.
– Kyllä auttoi.
– Hevoslaumassani suurin yksittäinen ongelma on liikalihavuus, jonka ratkaisemiseksi ruokintasuunnitelmasta hain – ja sain – apua.
– Laihdutettavien hevosten laihtuminen on alkanut

Negatiivisina seurauksina oli mainittu muutamia, että hevonen kuumui liikaakin, nirsoili valittua kivennäistä, hevonen oli ärtynyt pienemmästä heinämäärästä ja hevonen oli alkanut syödä maata.  Näiden takia seuranta kuuluukin mukaan, jotta asiakas voi olla yhteydessä ja ruokintaan tehdään tarvittavat korjausliikkeet. Esim. jos maansyönti alkaa, täytyy kivennäiset katsoa vielä uudestaan, oliko asiakkaan heinästä myös kivennäisanalyysi vai onko kivennäinen ollut arvio jne. Eli en missään nimessä halua, että asia jäävät kesken! Vastausten perusteella kaikki olivat myös hyödyntäneet mahdollisuutta olla yhteydessä mikäli siihen koki olevan aihetta (näissä vastauksissa siis Basic Plus ja All In One-palvelun ostaneiden osalta. Lisähuomio tähän että en ole enää vuoden vaihteen jälkeen myynyt Basic pakettia johon neuvonta ei kuulu, koska koen seurannan aivan olennaiseksi osaksi palvelua – eli seuraan mukana, halusit tai et :D).

Ilahduttavaa oli että kaikki kyselyyn vastanneet suosittelisivat palvelua muillekin ja kokonaisarvosanaksi on annettu huimat 4,7!

Vapaissa kommenteissa oli vielä lopussa todettu mm.:
– Hyvä palvelu
– Neuvonnan aikaväli voisi olla hieman pidempi. Toivoisin ensisyksylle jotain pakettia, jolla kohtuullisella summalla sais laskettua koko tallin väelle ruokinnan
🙂 (Leena kommentti tähän: Tähän suunnattu palvelu on All In One-paketti ja erilaisia yksilöllisiä paketteja teen toki tarpeen mukaan, olkaa yhteyksissä!)
– Oli kiva, kun sai kysellä suunnitelman muokkaamistarpeista, kun eteen tuli haasteita. Muuten peruspaketti sopi meille hyvin.
– Ensikertalaisena tällaisen palvelun tilaajana olen kyllä tosi tyytyväinen palveluun.

Eli kliseisesti voisi todeta, tästä on hyvä jatkaa – ja tuloksia syntyy!

Ruokintasuunnitelmista lisää täällä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s