Miten valitsen hevosilleni sopivan heinän?

Miten valitsen hevoselle sopivan heinän, joka tukee hevosen hyvinvointia seuraavan sisäruokintakauden? Tässä pari niksiä:
1. Pyydä ostotilanteessa heinäanalyysejä nähtäväksi, kysy heinän hinta kuiva-aine kiloa kohti, se kertoo tarkemmin mistä maksat kuin hinta paalina (joiden paino ja kosteus% vaihtelee). Kysy hinta rahdille, ellet hae heiniä itse.
2. Arvioi heinän ruokinnallista kokonaissoveltuvuutta omalle hevosellesi/omille hevosillesi analyysin kaikkien tietojen ja hevosten tarpeiden perusteella.
Tarvittaessa löydät apua näistä vaihtoehdoista, parinkympin tai useammankin satsaus voi olla käytännössä satojen, isoilla talleilla jopa tuhansien eurojen säästö:
– Heinäanalyysin tulkinnan voit opetella, joko ”Heinäanalyysin tulkinta” verkkomateriaalipaketin avulla tai osallistumalla verkkokurssille ”Heinän ostajan opas”, joka porautuu syvemmälle heinäntuotannon saloihin, samalla opit laajemmin minkälainen heinä sopii erilaisille hevosille.
– Jos haluat päästä helpoimmalla, voit myös pyytää heinänostoapua neuvontapalveluideni kautta eli saat minulta arvion analyysin/analyysien perustella heinän soveltuvuudesta hevosillesi.
3. Vertaile hinnoissa ja sisällössä sitä, miten paljon täydennystarvetta eri heinäerillä syötettäessä on (esim. valkuainen) ja mikä on eri ruokintavaihtoehtojen kokonaiskustannus. Mitä isompi talli, sitä oleellisempi asia myös taloudellisesti.
Pelkästään säästämällä valkuaistäydennyksen hankinnassa voi tehdä vuosittain yli satojen, jopa tuhansien eurojen säästöt hevosmäärästä riippuen.
Heinäkursseilla olen käyttänyt seuraavanlaista esimerkkilaskelmaa: jos 5 hevosen tallissa joutuu täydentämään heinää vain vajaallakin litralla valkuaisrehua, tuo se sisäruokintakaudella 1500 euron lisäkulun (20 hevosen talli, 6000 e jne…). Tämän voi siis säästää pelkästään valitsemalla sopivan heinän!
4. Lopuksi kokonaisarvio: heinän sopiva laatu omaan käyttöön/hinta&rahtikulut = kokonaistaloudellisesti ja hevosen hyvinvoinnin näkökulmasta sopivin vaihtoehto (joka pitkällä tähtäimellä yleensä myös kokonaistaloudellisesti kannattavinta).
5. Myös täyden palvelun apua on tarjolla eli suunnittelen tarvittaessa All In One-palvelussa ruokinnat alusta loppuun kaikenlaisille hevosille, niin yhdelle kuin tallilliselle hevosia, alkaen siitä, että olen apuna heinän hankinnassa jatkuen sisäruokintakauden ruokinnan suunnitteluun, seurantaan ja tarvittaviin viilauksiin. Ts. saat siis ruokinta-asiantuntijan osaksi hevostesi hyvinvointia tukevaa tiimiä! 🙂
Ota yhteyttä, autan mielelläni! ax.hevospalvelut@gmail.com, p. 040 5782130 Leena Jokinen
Nenya sensommar3
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s