Uskalla olla väärässä

Eilinen heinäjuttu blogissa sai huiman määrän lukijoita päivässä, kuudessa tunnissa siitä tuli blogin luetuin juttu – siis luetumpi kuin mikään muu juttu yhteensä julkaisunsa jälkeen, lukukertoja on tuhansia ja tällekin päivälle jo satoja.

Otsikko ”Rehuaine, joka parantaa kaiken, on löytynyt! Tätä kaikkien hevosihmisten tulisi kokeilla!” on tyypillinen klikkiotsikko, joka herättää mielenkiinnon. Arvasitko klikatessasi, mistä on kyse vai oliko pettymys, että ratkaisu olikin ”vain” heinä? Eräs opiskelijani 15 vuoden takaa kertoi arvanneensa vastauksen jo otsikosta, mistä olin erittäin otettu. Kun siitähän me ei päästä koskaan, että hevosen ruoansulatuselimistön on ensisijaisesti kehittynyt hyödyntämään karkearehua ja se on hyvinvoinnin kulmakivi (vaikka toki esim. kivennäistäydennys on välttämätön ja muillekin rehuille on monesti tarvetta).

Tekstin tyyli herätti myös närää pelkkien peukkujen sijaan. Mikä siinä ärsytti? Että ratkaisu olikin liian arkipäiväinen? Että käytin samaa OstosTV-tyyliä, mihin kyllä törmää toisinaan myös muiden rehujen ja lisien myynnissä? Mitä jos heinää myytäisiinkin tällä tyylillä ja tai se olisi (vähän vähemmän mauttomasti kuin blogissa) samalla lailla brändätty kuin muutkin rehut? Koitko että huijasin? Välillä rehujen markkinoinnissa huijataan tai ainakin liioitellaan reilusti, siksi tällä kertaa tekstissä oli tämä tyyli. Ja siksi markkinointiin tulee aina suhtautua kriittisesti ja tarkistaa, mihin erilaiset väittämät perustuvat. Rehujen merkinnöistä ja markkinoinnista on olemassa myös melko selkeästi asioita määrittelevä Ruokaviraston opas, sitä tulisi kaikkien rehuvalmistajien ja -myyjien noudattaa.

Itsekin opin ruokinnasta edelleen päivittäin, jos en muuta, niin ainakin sen, että perusasia pitää olla kunnossa.

Jokaisesta asiakascasestä tai lukiessani uusista tutkimuksista opin aina jotain uutta. Yksi elinikä tuskin riittää siihen, että tietää ruokinnasta kaiken, tai edes yhdestä ruokinnan osa-alueesta.

Mutta jos ei uskalla olla välillä ihan väärässäkin, ei voi oppia parempia tapoja edistää hevosten hyvinvointia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s