Miten valitsen lisäravinteen?

Postasin tämän juuri Facebookin puolelle, mutta laitanpa tännekin, asia josta on pitänyt bloggata jo pitkään mutta kun ei kaikkea ehdi. Lisäravinteet, mitä huomioitavaa?
Päivittäisiä keskustelunaiheita palstoilla on: Mikä lisäravinne on hyvä nivelille? Mikä hoitaa vatsaa? Hevonen tarvitsee lihaksia, mitä ravinnetta voisin syöttää?

Step 1.

Ennen kuin lähtee rehukauppaan lisäravinneostoksille, olisi kuitenkin hevosen hyvinvoinnin kannalta hyvä kysyä ensin:
– Onko hevosen perusruokinta kunnossa?
– Onko ruokinnasta tarkistettu, että hevonen saa sille syötetyillä perusrehuilla tarpeet täytettyä? Eli se tärkein ja eniten syötetty – heinä – sekä sitä täydentävät valitut perusrehut.

Step 2.

Jos tämän jälkeen edelleen on tarvetta lisäravinteelle tai lisäravinne on ainesosa, jota ei perusrehuissa ole, tarkista kriittisesti nämä pari asiaa tuotteesta:
1. MITÄ vaikuttavaa ainetta lisäravinne sisältää?
2. PALJONKO vaikuttavaa ainetta lisäravinne sisältää?
3. Onko ylipäätään lisäravinteen vaikutus todettu tieteellisesti pätevässä tutkimuksessa HEVOSILLA? Ja varsinkin ellei, mihin lisäravinteen vaikutuksen markkinointi perustuu?
Oheisen videon Dr David Marlin julkaisi Facebook sivuillaan havainnollistamaan sitä mitä eroa tuotteilla voi olla ja miksi esim. sisältömerkintöihin on hyvä kiinnittää huomiota (ellei näy > AxEquestrian Facebook sivulta löytyy tämä sama juttu):

Linkki videoon Facebookissa

Ajatuksia

Itse lähden siitä, että syötän hevosille vain rehuja/lisäravinteita, joille on tarvetta ja joiden tiedetään vaikuttavan oikeasti, en halua hevosteni olevan koekaniineja aineille, joiden haittavaikutuksista ei ole mitään käsitystä eikä vaikutusta voida todistaa mitenkään. En myöskään halua syöttää hevosille turhia täyteaineita lisäravinteiden mukana, kuten laktoosia.
Olen myös sitä mieltä, että mikäli tuote oikeasti on hyvä ja toimiva, sen voi silloin myös osoittaa tutkimuksessa… Mikään valmiste ei ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin, eikä ongelma yleensä ratkea yhdellä (ihme) valmisteella.
Hevoselle tärkeintä on sille sopiva ruokinta, jonka kulmakivi on aina ja ikuisesti laidun tai hevoselle sopiva, hygieeniseltä laadulta hyvä heinä – tällä hevosen tärkeimmät elinkumppanit, paksusuolen pieneliöt, pysyvät tyytyväisenä ja mahalaukku kunnossa. Lisäksi varmistetaan kivennäisten ja vitamiinien saanti tarvittavilla täydennyksillä ja täydennetään käytön tai tiineyden/imeytyksen mukanaan tuomat lisätarpeet, nekin mahdollisimman yksinkertaisesti.

Siksi puolueettomuus ruokintaneuvonnassa

Sillä on syynsä miksi valitsen joka kerta puolueettomuuden ruokintaneuvontaa tehdessäni, minun motiivi on aina vain asiakashevosen hyvinvoinnin edistäminen ja sille sopivan rehustuksen löytäminen, perustuen siihen, mitä ruokinnasta tiedetään tällä hetkellä.
Tavoitteeni ei ole, eikä tule olemaan minkään yksittäisen rehumerkin myynti, silloin joutuisin aina tekemään kompromisseja sen suhteen onko valittu rehu kuitenkaan se sopivin.
(Ja kyllä nyt just tällä videolla on toki kytkös videon lisäravinteeseen mutta näin havainnollistava video oli hyödynnettävä. Sillä on väliä mitä syöttää japositiivistahan tässä on nimenomaan se, että tuotteen toimivuudesta voi olla oikeasti myös näyttöä).
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s